AN ASSESSMENT OF THE SOFTWARE ENGINEERING CURRICULUM IN TURKISH UNIVERSITIES : IEEE/ACM GUIDELINES PERSPECTIVE

Alok Mishra, Ali Yazici

Abstract


      Software engineering (SE) education has been emerging as an independent and mature discipline. Accordingly, various studies are being done to provide guidelines for SE education curriculum design. This paper presents software engineering education evolvement in Turkey, present SE education scenario in different universities along with the significance of software technology parks in relevance to software engineering education. The objective of this paper is to provide an assessment of SE curriculum in Turkish Universities with respect to IEEE/ACM guidelines given in SEEK (2004). This study will provide a guideline to universities conducting an SE programme at undergraduate level to align their course curriculum with IEEE/ACM guidelines (SEEK, 2004).
      Keywords: Curriculum, Software Engineering Education, Software Engineering, Software Industry, Turkey

----------------------

      Obrazovanje programskih inženjera (PI) razvija se kao samostalna i zrela znanstvena disciplina. Sukladno tome, provode se različita istraživanja u cilju određivanja smjernica za izradu nastavnih planova i programa za obrazovanje PI. Ovaj rad predstavlja razvoj obrazovanja programskih inženjera u Turskoj, trenutnu situaciju u obrazovanju PI na različitim sveučilištima, kao i značenje tehnoloških parkova za njihovo obrazovanje. Cilj ovoga rada je dati evaluaciju nastavnoga plana i programa za Programsko inženjerstvo na turskim sveučilištima s obzirom na IEEE/ACM smjernice navedene u dokumentu SEEK (2004). Ova će studija pružiti smjernice sveučilištima prilikom provođenja programa PI na dodiplomskoj razini kako bi se uskladio plan i program kolegija s IEEE/ACM smjernicama (SEEK, 2004).
      Ključne riječi: nastavni plan i program, obrazovanje programskih inženjera, programsko inženjerstvo, softverska industrija, Turska


Full Text:

PDF


DOI: https://doi.org/10.15516/cje.v13i1.62

Refbacks

  • There are currently no refbacks.